NL

Evenementen

ONZE EVENEMENTEN

Gepost op: |
Vorige evenementen |
Secretaris

Club Concours d’Elegance Mariënwaerdt 2024

Vrijdag 13 september werd er voorafgaand aan het internationale Concours d’elegance een club concours georganiseerd. Het club concours houdt in dat maximaal tien autoverenigingen tien van hun beste of mooiste auto’s (van voor 1985) van hun leden mogen tentoon stellen.

Vervolgens werden de auto’s van de deelnemers door een jury beoordeeld. De jury bestond uit twee personen, een vakjurylid die ervaring heeft met het jureren op andere evenementen en een door de vereniging aangedragen persoon.

DSCN0493

De BDC Dutch-region deed met negen auto’s mee.20240913_110306

Ruim voor tien uur in de ochtend waren de eerste deelnemers aanwezig. Voor iedere club (in totaal zeven) is een deel van het concours terrein gereserveerd. Door middel van bordjes, met daarop de de gegevens van de ingebrachte auto, werd ieder zijn standplaats aangeduid. Sommige mensen namen de tijd om hun auto nog eens grondig na te lopen, terwijl anderen de voorkeur gaven aan een kop koffie in “Club d’Elegance”

DSCN0470

De dagen voor het evenement werden gekenmerkt door veel regenval. Echter, voor dit weekend zouden de weergoden ons goed gezind zijn. Op vrijdag viel er maar één stevige regen bui, maar die was tijdens de lunch zodat weinig mensen daar last van hadden. Op een enkeling na die zijn raam of kofferbak nog open had staan. Doordat het de rest van de dag zon overgoten was had het terrein er weinig onder te lijden.

Na de lunch begon het jureren van onze auto’s. Het was de bedoeling dat de eigenaar bij het voertuig aanwezig was zodat hij /zij tekst en uitleg kon geven. Tijdens de jurering werd onder andere gelet op:

originaliteit, staat van de lak, compleetheid, conditie van het interieur en de visuele technische staat. In het geval dat er meerdere voertuigen het zelfde aantal punten haalden, kon de periodieke kleding van de eigenaar de doorslag geven.

DSCN0471

Nadat de jurering had plaatsgevonden was de deelnemer vrij om zich over het hele terrein te begeven. Zo waren er diverse stands met auto’s die te koop werden aangeboden. Ook vond er een sprint race met vooroorlogse auto’s plaats. Daarbij ging het niet om absolute snelheid maar om wie het beste twee ronden in exact de zelfde tijd kan afleggen. Verdeeld over het terrein waren ook diverse belangenverenigingen en verzekeraars met hun stand aanwezig.

DSCN0492  DSCN0485

IMG-20240914-WA0000

Rond de klok van vijf uur in de middag was het tijd geworden voor de prijs uitreiking. Per deelnemende club werd een 1e en 2e prijs uitgereikt. De gelukkige eigenaren die in de prijzen waren gevallen konden dit zien aan een sticker die op de voorruit geplakt zat. Alle winnaars (veertien in totaal) mochten met hun auto het podium op rijden. Daar werden ze in het zonnetje gezet en kregen een bokaal en een bos bloemen.

DSCN0499 

DSCN0497

Daarna werd in de “Club d’Elegance” nog nageborreld en vertrokken de eerste mensen naar huis.

DSCN0472

DSCN8178

 

Over de evenementen

De Dutch Region kent naast jaarlijks twee rally’s ook nog een aantal andere activiteiten.

  • Koffie ochtend
  • Cultuur uitje
  • Dag-tour tochtje met lunch of diner
  • Bezoek specialist / werkplaats / museum