NL

Evenementen

ONZE EVENEMENTEN

Blogcategorieën

Terug
Gepost op: Jul 21, 2024 |
Vorige evenementen,  |
Secretaris

Classic Wings & Wheels 2024

Classic Wings & Wheels is een tweejaarlijks evenement dat (met uitzondering van de corona jaren) dit jaar voor de 10e keer werd gehouden.

15 Juni begon met een nogal zware regen bui. Dat deed het ergste vrezen voor de dag maar dat viel uiteindelijk reuze mee, al was het voor een zomerse dag wel erg fris en stond er een wind die meer aan de herfst deed denken.

Classic Wings & Wheels, wat ook wel eens het “Goodwood van de lage landen” wordt genoemd, onderscheidt zich van andere evenementen door dat er verschillende vormen van vermaak aanwezig zijn. Zo is de start- en landingsbaan van luchtmachtbasis Gilze-Rijen omgebouwd tot een circuit waar, verdeeld over de dag vele demonstratie ritten plaatsvinden. Er is zelfs een tribune geplaatst voor de aanwezige toeschouwers.

De demo rit van de Formule Renault-Monoposto’s trapte de dag af. Zij werden gevolgd door zijspan motorfietsen tot 500cc en later op de ochtend mochten alle aanwezige Abarth’jes laten zien waar ze toe instaat waren.

W&W RENAULT MONOPOSTO

Rond het middaguur deden Jan Lammers en zijn zoon Rene een demonstratie. Jan reed rond in een F1 auto die geschikt is voor 2 personen en Rene in een Formule auto uit 1 van de opstap klasse die voor de formule 1 zit. Zij kregen gezelschap van niemand minder dan Gijs van Lennep, die een Porsche 911 behoorlijk de sporen gaf en de Maserati 250F die in 1957 de grand prix van Monaco won.

W&W PADDOCK

Ronde de klok van 1 uur werd er invulling gegeven aan het stuk “Wings” in de naam van dit evenement. Er werd een prachtige luchtshow gegeven. Zo vloog een aantal Fokkers in formatie langs. Ook waren er een Tiger Moth en een Harvard aanwezig. Een stuntvlieger haalde de meest duizelingwekkende capriolen uit. De show werd afgesloten door een Mustang P51

Ondertussen werd de innerlijke mens goed verzorgt door een voortreffelijke catering en werd het tijd voor demonstratie ritten van de aanwezige merkenclubs. Iedereen die dat wenste kon met zijn eigen auto een aantal rondes over het tijdelijke circuit afleggen. Een aantal van de leden van de BDC Dutch-region maakte hier dan ook dankbaar gebruik van.

BENTLEY 3LITER 1924

Ook deze editie van Classic Wings en Wheels had als doel geld ophalen voor het goede doel.

Dit jaar werden volgende goede doelen gesteund:

Stichting Zeldzame Ziekten Fonds

Stichting Hoogvliegers

Slokdarm-Maag Kanker (SLMK) Fonds

W&W OVERZICHT 1

W&W OVERZICHT 2

W&W OVERZICHT 3

W&W OVERZICHT 4

F1 MAX VERSTAPPEN

PADDOCK (2)

LANCIA DELTA

BENTLEY 3 LITER 1924 (2)

Over de evenementen

De Dutch Region kent naast jaarlijks twee rally’s ook nog een aantal andere activiteiten.

  • Koffie ochtend
  • Cultuur uitje
  • Dag-tour tochtje met lunch of diner
  • Bezoek specialist / werkplaats / museum